Idrottslyftet

Idrottslyftets övergripande syfte tar sin utgångspunkt i idéprogrammet "Idrotten vill" och följer därmed idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund enligt 1 kap. i RF:s stadgar. Syftet lyder:

"Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler flickor och pojkar väljer att idrotta i föreningar där verksamheten bedrivs utifrån Idrotten vill"

I de flesta av landets idrottsföreningar finns goda idéer om hur verksamheten skulle kunna utvecklas. För att hjälpa till att göra idéerna till verklighet finns Idrottslyftet. För att få stöd från Idrottslyftet kan föreningen vända sig till sitt specialidrottsförbund (SF), sitt distriktsidrottsförbund (DF) och/eller sitt SISU-distrikt.

Svenska Ishockeyförbundet tar årligen fram flera projekt som föreningar kan söka för att utveckla svensk barn- och ungdomsishockey.

Läs mer om Svenska Ishockeyförbundets Idrottslyftsprojekt:

Svenska Ishockeyförbundets ansvarige för Idrottslyftet heter Linus Berg, This is a mailto link

Uppdaterad: 28 OKT 2014 14:22