Ungdomsspelarövergångar U16 & yngre

1. Period för att byta klubb är 16 maj – 1 september.
  2. GIF:s spelarblankett fylls i och signeras av respektive förenings ungdomsansvarig. Därefter skickar mottagande förening in blanketten till GIF per mail till: This is a mailto link.
  3. Om berörda klubbar ej kan enas ang. övergång ska GIF:s övergångsnämnd kontaktas. Spelaren får EJ träna, spela matcher eller delta i någon verksamhet med sin nya klubb under tiden övergångsärendet behandlas.
  4. Möjlighet att söka dispens för övergång, som sker efter 1 sept., finns och beviljas om sociala skäl (ex flyttning) för klubbytet föreligger.
  5. All kontakt och kommunikation mellan föreningar gällande ungdomsspelarövergångar inom GIF sker endast mellan respektive föreningars ungdomsansvariga.
  6. Endast person utsedd av föreningen och som tilldelats behörighet i TSM får och kan administrera övergångar i TSM.
  7. Om en spelarövergång genomförs och spelaren deltar i match, i en serie administrerad av GIF, innan GIF godkänt övergången anses det som ”användande av okvalificerad spelare”.

Påföljd blir då:

• Laget, med den okvalificerade spelaren, förlorar samtliga inspelade poäng i den  aktuella serien.
  • Händer detta mer än en gång diskvalificeras laget ur aktuell serie.

Dessa övergångsbestämmelser är en lokal variant av SIF:s tävlingsbestämmelser, kapitel 4 angående representationsbestämmelser. Det är föreningens ansvar att se till att detta avtal är informerat om och väl förankrat hos samtliga personer tillhörande föreningen.

Ladda ner GIFs spelarövergångsblankett

Uppdaterad: 13 SEP 2016 08:52