• Domare 2Foto:
  • Domare 1Foto:

NHL Event för Tränare, Domare och Materialare

2018-10-09 10:08
Under torsdag 4/10 och fredag 5/10 anordnades det tre stycken event tillsammans med tränare, domare och materialare från NHL som var på besök inför matchen i Scandinavium på lördagen. Klicka på läs mer för bilder och lite info från eventen.
  • Uppdaterad: 2018-10-09 10:08

Domarevent Fredag 5 oktober!

15:30 mötte 15 domare från Göteborgs distrikt upp utanför Scandinavium! Göteborgs ishockeyförbund hade lyckats få till ett event med det domarteam som skulle döma NHL matchen New Jersey Devils vs Edmonton Olilers den 6 oktober.

Domarteamet bestod av:

Referees; Brad Meier, Francois St Laurent

Linesmen;Lonnie Cameron, Jonny Murray

Brad har dömt NHL i 23 år, Francois 15 år, Lonnie 24 år och Jonny 19 år (tre Stanley cup finaler). Ett hyfsat erfaret team.

Vi började med ett ispass lett av Jonny Murray som vid sidan av NHL bedriver en powerskatingverksamher i Quebec, Kanada.

Väldigt bra pass med fokus på start, långa skär samt glidsväng. En grund som alla domare bör ha med sig!

Sedan delades gruppen upp i HD/LM och lite tips och diskussioner om placering mm!

Tillbaka i omklädningsrummet vidtog frågestund om högt och lågt. En Linjeman i NHL tjänar mellan 175000 -275000 dollar/år. (1,5-2,5 miljoner kr). En Huvuddomare tjänar mellan 175000-476000 dollar (1,5-4,2 miljoner kr). Baksidan är ca 150 hotellnätter, resor över flera tidszoner och mycket borta från familjen. Francois beskrev ett exempel på en tillsättning; Han bor i Buffalo, första matchen i Los Angeles, sedan New York, Detroit, Dallas och Miami..... (bra bonus på flyget....). Domarna dömer alla lag lika mycket och har tre matcher i veckan. De är nästan alltid på plats i staden för matchen på kvällen före match och är borta från hemmet 6-8 dagar sedan hemma 3 dagar. Med lite otur sammanfaller det så att två helger försvinner för arbete men sällan.

De får såklart all utrustning och väljer det som man vill ha, oavsett märke. Detsamma gäller flygbolag så man kan samla bonus och bli uppgraderad!

Om man inte går till playoff är man i princip ledig 5 månader så lite kompensation för alla resor finns det allt!

Riktigt trevliga killar! De hade dessutom två matchbiljetter med sig som lottades ut! Alla fick gissa hur många hotellnätter de fyra haft u ser sina karriärer i NHL....... ca 13800..... många poäng det! Vem som vann? Det har säkert redan spridit sig i domarvärlden!

/Tobias Stenström ordförande Göteborgs Domarkommitté

Tränare och Materialförvaltarevent

Torsdagen den 4:e var två materialförvaltare från varje förening i distriktet inbjudna till att träffa Edmonton Oilers materialförvaltarna.

Det var besök i omklädningsrum och det pratades utrustning och hur de jobbar.

Ordning och reda ut i fingerspetsarna (Tyvärr får vi inte publicera några egna fotografier från träffen)

Fredagen den 5:e var tre ledare från varje förening i distriktet inbjudna till en föreläsning i Marconihallen med NHL coacher.

NHL coacherna var Darryl Williams (senast NY Rangers) och Curt Fraser (senast Dallas Stars) samt Mike Hirshfeld (NHLCA)

Två timmar går fort när man har roligt, det var enormt inspirerande och många bra frågor från våra ledare.

Summeringen av dessa två träffar, Enormt intressant och givande.

Jag vill tacka NHL organisationen som ställde upp på dessa tre event och stort tack till alla som kom och deltog

Bästa hälsningar

Patrik Norrman