Förtjänsttecken

Bestämmelser för utmärkelsetecken fastställda av Göteborgs Ishockeyförbunds styrelse år 1997.

Styrelsemärke

Förgyllt med blå emalj, diam. 15 mm. Tilldelas GIF:s styrelseledamot och revisor.

Utmärkelser

Diplom

• Tilldelas person som under minst 5 år i ishockeyförenings styrelse eller sektion nedlagt ett intresserat och gagnande arbete för ishockeyidrotten.
  • Tilldelas person som vid anläggande av ishockeybana eller vid liknande tillfälle gjort avgörande insatser eller eljest stött och propagerat för ishockeyidrotten.
  • Tilldelas person vilken i minst 5 år tjänstgjort som förbundsinstruktör eller som domare i förbundets egna sanktionerade tävlingar.
  • Tilldelas förening som under minst 10 år arbetat för ishockey.

Förtjänsttecken i brons

• Tilldelas person som varit ledamot av förbundsstyrelsen i minst 5 år.
  • Tilldelas person vilken i minst 10 år tjänstgjort som förbundsinstruktör eller som domare i förbundets egna sanktionerade tävlingar.
  • Tilldelas person som under minst 10 år i ishockeyföreningens styrelse eller sektioner nedlagt ett intresserat och gagnande arbete för ishockeyidrotten.

Förtjänsttecken i silver

• Tilldelas person som varit ledamot i förbundsstyrelsen i minst 10 år.
  • Tilldelas person vilken i minst 15 år tjänstgjort som förbundsinstruktör eller som domare i förbundets egna eller sanktionerade tävlingar.
  • Tilldelas person som under minst 15 år i ishockeyförenings styrelse eller sektion nedlagt ett intresserat och gagnande arbete för ishockeyidrotten.

Bordsstandar med inskription

• Tilldelas person som varit ledamot i förbundsstyrelsen i minst 15 år.
  • Tilldelas person vilken minst 20 år tjänstgjort som förbundsinstruktör eller som domare i förbundets egna eller sanktionerade tävlingar.
  • Tilldelas person som under minst 20 år i ishockeyförenings styrelse eller sektion nedlagt ett intresserat arbete för ishockeyidrotten.

Standar

• Triangelformat standar i stort format med stång. Utdelas vid speciella tillfällen.

Förtjänsttecken i guld

• Tilldelas person som varit ledamot i förbundsstyrelsen i minst 20 år.
  • Tilldelas person vilken i minst 25 år tjänstgjort som förbundsinstruktör eller som domare i förbundets egna eller sanktionerade tävlingar.
  • Tilldelas person som under minst 25 år i ishockeyförenings styrelse eller sektion nedlagt ett intresserat och gagnande arbete för ishockeyidrotten.

Medalj i guld

Med inskription 1937. I övrigt lika med styrelsemärket, dock utan emalj, diam. 31 mm. Med band. Förbundets högsta utmärkelse, medalj i gediget guld med band. Utdelas vid speciella tillfällen till person som under långvarig verksamhet
ådagalagt synnerliga förtjänster för ishockeyidrotten. Medaljen kan även utdelas i silver.

Ladda ner blanketten

Uppdaterad: 06 APR 2017 13:58