Föräldrar

Att vara förälder är inte lätt, samtidigt som det är det största och mest ansvarskrävande åtagande vi gör i livet. Att addera ett idrottsutövande i barnens fritid gör i flera avseenden föräldrarollen än mer utmanande, att bli Idrottsförälder! Den viktigaste rollen för dig som Idrottsförälder är att stötta ditt barn, i såväl med som motgång.

För att kunna göra det på ett effektivt sätt så är det viktigt att du sätter dig in i er förenings policy och värdegrund, och lever efter den. Genomförande och planering av träningar, matchande av laget och laguttagningar ska överlämnas till tränaren att göra utifrån de principer som föreningen har beslutat. Hela vår svenska idrottsrörelse bygger på, och är helt beroende av, ideella krafter. Ishockeyn är inget undantag. Ni föräldrar har en otroligt viktig roll i detta sammanhang. Ni betalar avgifter, köper utrustning, skjutsar till träningar och matcher, sitter i styrelser och är lagledare etc. För att ge tränaren för er son eller dotter chansen att verkligen vara en bra pedagog, instruktör och ledare är det helt avgörande att ni accepterar den viktiga roll ni har med stöttning och support för ert barn. Därigenom låter ni tränaren göra det han eller hon är där för att göra, nämligen ge ert barn en meningsfull fritid och värna om dess utveckling, som hockeyspelare och människa.
Hockey engagerar, man rycks med och den skapar känslor. Det är en av vår idrotts absolut största styrkor. Det leder också till att det skapas åsikter, dessa måste självklart få vädras. Ni som föräldrar har självklart också rätt att ställa krav på den verksamhet där era barn vistas. Men, detta måste ske under ordnade former och med ett moget vuxenperspektiv i grunden, det är ert ansvar som Idrottsförälder.

På hockeyakademin.se finns en speciell sida för dig som är hockeyförälder. Här kan du t ex läsa vår "Föräldrafolder".

Klicka här för att komma till föräldrarsidan på hockeyakademin.se

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:22