Hem / Nyheter från GIF / JVM 2024

JVM 2024 till Göteborg

IIHF World Junior Championship (JVM) kommer att spelas och genomföras i Göteborg 2024. De svenska Juniorkronorna kommer tillsammans med nio andra länder spela matcherna i Scandinavium och Frölundaborg mellan den 26 december 2023 – 5 januari 2024.

- Vi är både glada och nöjda att Junior-VM 2024 ska spelas i Göteborg. Juniorkronorna skapar ett stort intresse för ishockeyn, och att återigen få möjlighet att se världens bästa juniorspelare på hemmaplan är både roligt och viktigt i vår ambition att bli Sveriges mest engagerande idrott, säger Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet.

- Vi är väldigt stolta och glada över att JVM i ishockey kommer till Göteborg. Det är ett fantastiskt evenemang som kommer att bidra till ishockeyns utveckling i regionen och även stärka Göteborg som evenemangsstad. JVM innebär också en möjlighet för oss att skapa socialt engagemang i samband med mästerskapet. Vårt firande av Göteborgs 400-års jubileum är framflyttat till 2023 och tajmingen blir nu strålande med ett JVM som avslutning.”, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.

Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logo Beijer
  • Logo Gjensidige Försäkring
  • Logo Scandic
Partnersgoteborgnewbody