Hem / Nyheter från GIF / Nyheter från Göteborgs Isho... / Små isytor utvecklar de minsta spelarna i hockey

Små isytor utvecklar de minsta spelarna i hockey

Med smart planering och mätresultat från modern teknologi kan barn- och ungdomstränare anpassa en hockeyträning för att utöka tiden för puckinnehav, antal passningar och fler skott på mål.

Att bygga fler ishallar står högst upp på önskelistan när vuxenvärlden försöker locka fler barn att spela hockey.

Flera studier visar att unga spelare som ska utvecklas av träning och tävling inte rör pucken mer än 20 sekunder i snitt per spelad match.

Genom att dela rinken på tre lika stora delar och spela cross-ice hockey i väntan på att lokala kommunpolitiker ska ta beslut om att bygga fler hallar kan ungdomstränare fristätta mer istid till fler spelare och utveckla barn i hockey under tiden.

Med samma mätmetoder som spelare i NHL använder på träning och match har barn i 8 års ålder analyserats under träning på full plan, halv plan och cross-ice som spelas mot två mål tvärs över planen.

Med smart planering och mätresultat från modern teknologi kan barn- och ungdomstränaren anpassa en hockeyträning för att utöka tiden för puckinnehav, antal passningar och fler skott på mål.

Läs hela artikeln genom att klicka här