Ungdomsspelarövergångar U16 & yngre

Arbetsgång vid ungdomsspelarövergång.

1. Lämnande part kontaktar alltid sin nuvarande förenings U-ansvarig för diskussion om eventuell övergång till ny förening.
  2. Nuvarande förenings U-ansvarig kontaktar mottagandes förenings U-ansvarig för diskussion gällande spelarövergång.
  3. GIF:s spelarblankett skall alltid fyllas i av respektive förenings U-ansvarig.
  4. Därefter skickar mottagande förening in blanketten för godkännande till GIF per mail till: This is a mailto link.
  5. Efter behandling av GIF sändes blanketten tillbaka till båda föreningarna.
  6. När föreningarna mottagit godkänd blankett för övergång från GIF, får övergången administreras i TSM.

Regler gällande ungdomsövergångar mellan föreningar tillhörande Göteborgs Ishockeyförbund.

1. Period för att diskutera eventuellt klubbyte är 16 maj – 31 augusti.
  2. Om mottagande förening blir kontaktad direkt av spelare/förälder skall dom hänvisas tillbaka till nuvarande förenings U-ansvarig och följa arbetsgången.
  3. Inga övergångar får lov att administreras i TSM innan båda föreningarna mottagit ett godkännande av övergång från Göteborgs Ishockeyförbund, gäller oavsett tid på året.
  4. Om berörda klubbar ej kan enas ang. övergång ska GIF:s övergångsnämnd kontaktas.
  5. Spelaren får EJ träna, spela matcher eller delta i någon verksamhet med sin nya klubb under tiden övergångsärendet behandlas.
  6. Möjlighet att söka dispens för övergång, som sker från och med 1 september finns och beviljas om sociala skäl (ex flyttning) för klubbytet föreligger.
  7. All kontakt och kommunikation mellan föreningar gällande ungdomsspelarövergångar inom GIF sker endast mellan respektive föreningars ungdomsansvariga.
  8. Om en spelarövergång genomförs och spelaren deltar i match, i en serie administrerad av GIF, innan GIF godkänt övergången anses det som ”användande av okvalificerad spelare”.

Påföljd blir då:

• Laget, med den okvalificerade spelaren, förlorar samtliga inspelade poäng i den aktuella serien.
  • Händer detta mer än en gång diskvalificeras laget ur aktuell serie.

GIFs Ungdomsövergångsavtal

Klicka här för att ladda ner GIFs spelarövergångsblankett!

Uppdaterad: 06 APR 2017 13:33 Skribent: Johan Carlsson